Oldal kiválasztása

rewrite this content and keep HTML tags

Március 22-én jelenik meg a Real Estate Simulator, de vajon megéri a pénzt? Olvasd el teljes értékelésünket, hogy többet tudj meg.

Az ötlet, hogy a semmiből építsd fel az ingatlanbirodalmadat, és a rongyokból gazdaggá válj, úgy hangzik, mint egy valóra vált álom minden szimulációs játék rajongó számára. De vajon a Real Estate Simulator valóban beváltja ezt az ígéretet?

Elvittük a játékot egy körre, hogy kiderítsük, megéri-e a nehezen megkeresett pénzedet.

Ígéretes kezdés

Az Ingatlanszimulátor egy kezdő ingatlanügynök bőrébe bújik, és lehetővé teszi, hogy a semmiből építse fel birodalmát. Ez egy új koncepció egy szimulátor játékhoz, és mi elég nagy reményekkel mentünk bele.

Egy kis alagsori irodával, egy számítógéppel és nem sok mindennel kezdesz. A játéknak három szintje van: nyomornegyedek, külvárosok és városok. Kezdetben csak a nyomornegyedek ingatlanjaihoz férhetsz hozzá.

A kör egyszerű – elmész a helyszínre, a tulajdonossal tárgyalva megveszel egy ingatlant, hozzáadsz néhány bútort, az irodádból felveszed a listát, és nyereséggel eladod. Ahogy egyre több és több ingatlant adsz el, tapasztalatot szerzel, amivel feloldod a Suburb és City tulajdonságokat. Ezek megvásárlása többe kerül, de lényegesen nagyobb haszonkulccsal is eladhatod őket.

A korai órák

Bár az ötlet ígéretes, ami már az elején elvette a kedvünket a játéktól, az a Slums. Értjük; ez csak a kezdet. De mégis, egyenesen furcsa érzés, hogy a Slumsban olcsón megvesszük a sátrakat, hozzáadunk egy hálósátrat, és 1700-2200 dollárért adjuk el őket, 100-150%-os profitot termelve. Egyszer még azt is éreztük, hogy a hajléktalanokat is lenyúljuk.

A külvárosokba érve azonban már sokkal jobban éreztük magunkat. A házak a második szinten több mint 30 ezer forintba kerülnek, és ha alkudozol, gyakran 60-70 ezerért is eladhatod őket. A külvárosokba érve a dekorációs lehetőségeid is megnyílnak, hiszen ágyakat, szekrényeket és mindenféle más bútort is elhelyezhetsz az ingatlanjaidban, hogy még több profitot termelj.

Az ingatlanok felújítása

A játék jó tulajdonsága, hogy lehetővé teszi a külvárosokban és városokban található ingatlanok felújítását, hogy javítsd azok értékét. Ezt úgy tudod megtenni, hogy az Office számítógépeden lévő ShopExpress alkalmazást megnyitod, és dekorációkat vásárolsz. A dekorációk ára és az, hogy hány csillagot adnak hozzá, szintén egyértelműen fel van tüntetve.

Amint néhány bútort hozzáadsz az ingatlanodhoz, több csillagot kapsz, ami azt jelenti, hogy magasabb haszonnal tudod majd eladni. A rendelkezésre álló dekorációk száma elég tisztességes, de reméljük, hogy sokkal több fajtát fogunk látni, amikor a játék végre megjelenik.

Az irodád korszerűsítése

Az első iroda, amit kapsz, elég kicsi. Egy épület alagsorában található, de amint elkezdesz valódi pénzt keresni, egy nagyobb irodába költözhetsz. Az első nagy iroda megvásárlásához 75.000 dollárt kell befektetned, ami nem tarthat tovább néhány óránál.

Egy nagyobb iroda megvásárlása néhány kisebb előnnyel jár. A 2. számú iroda megszerzése 10%-kal nagyobb ügyfélforgalmat biztosít, és a maximális ügyfélszámot is növeli 1. Emellett javítja a vásárlóerődet, csökkentve a külvárosi és városi házak árát. Elismerés, ahol elismerés jár; ez egy nagyon szép funkció.

Tárgyalás a vevőkkel

Ingatlanokat vásárolsz az eladóktól, és célod, hogy nyereséggel eladd őket a vevőknek – nagyjából ez az egész játékmenet a Real Estate Simulatorban. A játék tárgyalási mechanikája azonban komolyan elromlott, és gyakran ellentmond a valós logikának.

Hadd mondjak egy példát. Egy sátrat hirdettem a nyomornegyedben 1500 dollárért, ami már jelentős felárat jelentett a 750 dolláros vételárhoz képest. Amikor eladásra kínáltam, a vevők elkezdtek özönleni az irodába, de nem mindenki érdeklődött iránta.

Végül találtam egy vevőt, aki 1275 dollár körüli áron akarta megvenni. Hogy egyszerűen csak szórakozzak, 1700 dollárral válaszoltam az ajánlatra – ami magasabb volt, mint az eredeti ajánlat! De meglepő módon a vevő azonnal elfogadta az üzletet.

Egy olyan játéknál, ami az alkudozásról és az ingatlanbirodalom építéséről szól, ez elég nagy problémának tűnik.

Real Estate Simulator Értékelés – 6/10

Ha unatkozol, és szeretnéd kipróbálni magad néhány ház eladásában, a Real Estate Simulator elég kellemes módja lehet pár óra eltöltésének. De azoknak a játékosoknak, akik időt és energiát akarnak fektetni egy igazi szimulátorjátékba, nem igazán ajánljuk, legalábbis most nem.

A játék túl hamar unalmassá válik. Hiányzik belőle minden valódi választási lehetőség, stratégia vagy tárgyalási taktika, és a játékmenet egy idő után rendkívül repetitívvé válik.

Van a játékban potenciál? Igen. Azonban jelenleg túl sok a durva éle ahhoz, hogy magasabbra értékeljük.

Ha a fejlesztők foglalkoznak ezekkel a problémákkal, és hozzáadnak néhány extra funkciót, hogy a játékmenet kevésbé legyen ismétlődő, akkor lehet, hogy jó szimulátor játék lesz belőle. Drukkolunk, hogy 2024. március 22-én megjelenjen a játék.

Forrás