Oldal kiválasztása

Melyik csapat fogja beütni a jegyét a döntő hétvégére, és melyik csapat megy haza?

A Team Liquid vs 100 Thieves mérkőzéssel kezdődik az LCS 2024 Spring Split rájátszásának következő fordulója. A 100 Thieves a Cloud9-től elszenvedett megalázó vereség után visszavágott, míg a Team Liquid a FlyQuest elleni vereség után szintén egy fölényes győzelemmel állt talpra a Dignitas ellen. Melyik csapat üti be a jegyét a döntő hétvégéjére, és melyik csapat megy haza? Az ESTNN foglalkozik az e heti alsóházi mérkőzések néhány legnagyobb történetével.

Quid visszatér a formájához

A Cloud9 elleni gyenge szereplése után Quid a 100 Thieves rajongók legnagyobb örömére visszatért a formájához, és az NRG ellen erős teljesítményt nyújtott. Quid rendkívül lenyűgöző volt ebben a sorozatban, és mind az öt mérkőzésen pozitívan szerepelt, annak ellenére, hogy az első és a negyedik mérkőzésen vesztes erőfeszítéseket tett. Quid most az APA ellen lép pályára, egy olyan játékos ellen, aki az utóbbi időben mindent megtett azért, hogy ellenfelei bőrébe férkőzzön, különösen az all-chatben. Quid minden bizonnyal előnyben van a középső sávban, és minden bizonnyal nagy figyelmet fog kapni a drafton. Mivel az alsó sáv kapja a legtöbb tiltást az LCS-ben, érdekes lesz látni, hogy APA rákényszerül-e a jellegzetes Ziggs pickjére, és hogy a 100 Thieves be tudja-e zárni Ahrit, egy olyan bajnokot, akin Quid uralta a ligát, különösen az NRG elleni legutóbbi sorozatukban.

Vajon a 100T újabb korai játékbeli mészárlást szenved el?

Bár a statisztikák egy kicsit torzak lehetnek, mivel a TL és a 100T kétszer annyi meccset játszott, mint bármelyik csapat a rájátszásban eddig, mégis kezdik megerősíteni azt, amit már eddig is tudtunk a 100 Thievesről: nem egy erős korai játékban játszó csapat. Az alapszakaszban a 100 Thieves statisztikailag a legrosszabb korai játékkal rendelkezett a ligában. Az Oracle’s Elixir szerint a 100T 43,7-es korai játékértékeléssel rendelkezett, ami, mint említettük, az LCS 2024 Spring Split alapszakaszának legrosszabb csapata. A rájátszásban az értékelésük 50,8-ra emelkedett, amivel a harmadik helyen állnak a hat csapat közül. A 100 Thieves nehezen jutott el a korai mérkőzésekre, nyolc meccsükön mindössze két első vérszemet szereztek. A 100T legnagyobb problémája a láning, amely átlagosan 2,3 toronylemezt biztosít meccsenként, ami a legalacsonyabb érték a rájátszás eddigi csapatai közül.

Az APA-ra nagy nyomás nehezedik majd, hogy sakkban tartsa Quid-et, TL-nek vitathatatlanul nyerő sávjai vannak mind Top-ban, mind Bottom-ban, Umti pedig elég proaktív ahhoz, hogy szükség esetén Riverrel egyeztessen. Tehát az APA-n múlik majd, hogy Quiddel szemtől szembe menjen, és biztosítsa, hogy ne legyen módja a játékba való bekerülésre, ahogy az a játék közepére és végére halad.

Marn előrejelzései

Ezt a sorozatot nagyon nehéz megjósolni, mert többféle forgatókönyvet látok megvalósulni. A Team Liquid sokkal erősebb csapat a korai játékban, mint a 100 Thieves, és láttuk a Cloud9 ellen, hogy a 100 Thieves nem tudott talpra állni egy gyenge korai játék után. Azonban az egész szezonban tudtuk, hogy nem ez az erősségük, hanem a középső-késői játékban a csapatharc, ami gyakran visszahozza őket a helyes útra. A Quid és az APA között nincs meg az összhang, és nehéz lesz elképzelni, hogy az APA kerüljön ki győztesen ebből a meccsből. Jojopyun képes volt nullázni Quidot, és ez nagyon megnehezítette a 100 Thieves esélyeit arra, hogy valaha is visszavágjon. A 100T szintén nehezen jutott túl a célon az NRG ellen, amely egy 0-4-es szuperhéten van túl, és nyilvánvalóan a kezdetektől fogva térdre rogyott. Ez a sorozat öt teljes meccsig tartott, és időnként úgy tűnt, hogy az NRG fel tud borítani mindent. Én a Team Liquid 3-1-re tippelek. Úgy gondolom, hogy képesek lesznek lezárni az előnyöket, amiket meg kell szerezniük, szerintem nem ez lesz a legtisztább sorozat, mivel úgy gondolom, hogy a Cloud9 sorozatban abszolút csúcsformában voltak, és ezt a teljesítményt talán nem látjuk többé a rájátszásban.

Maradjatok az ESTNN-en a legfrissebb League of Legends hírekért és frissítésekért.

Forrás