Oldal kiválasztása

 

Az idei harmadik kiadásban két kiválasztott kutatási témát mutatnak be: „Esport-toxicitás: kihívás, bizonyítékok és megoldások” és „A zaklatás kezelése az esportban – Az elszámoltathatóság szerepe és a zaklatás kezelésére vonatkozó szabványok”. A jelenlegi egyetemi hallgatókat és a World Esports Family alapképzéssel rendelkező tagjait felkérik, hogy végezzenek kutatást a témában és nyújtsák be eredményeiket.

Boban Totovski, az IESF főtitkára elmondta:

Bízunk benne, hogy 2023-ban visszatér a WE Academia Competition. Az éves kezdeményezés segít előmozdítani az új és releváns tudományos kutatásokat az esport ökoszisztémán belül, és hozzájárul az iparág általános növekedéséhez és fejlődéséhez. Együtt használhatjuk az esportot a változás katalizátoraként, és segítünk egy barátságos környezet kialakításában az egész World Esports család számára.

Boban Totovski

Az első helyezett áhított jutalma az IESF megbízott elnökének, Faisal bin Bandar bin Al Szaúd szultán hercegtől kapott oklevele és 4 000 000 KRW (2 985 USD). A második és harmadik helyezettek oklevelet is kapnak az IESF megbízott elnökétől, illetve 2 000 000 KRW-t (1 492 USD), illetve 1 000 000 KRW-t (745 USD). A kutatási eredmények a World Esports Archive-ban is megjelennek.

A jelentkezési időszak most december 3-ig tart. A pályaműveket december 4. és 15. között bírálják el, a nyerteseket december 18. és 22. között hirdetik ki. A pályaművek beküldésével kapcsolatos további információk a iesf.org/we-academia-competition-23/ oldalon találhatók, a pályaművek pedig itt érhetők el.

2021 óta a WE Academia Competition összehozza a World Esports Family tagjait, hogy olyan új ötleteket és tudományos kutatásokat ösztönözzenek, amelyek az esport jövőjét szolgálják. 2022-ben az „Esport rendezvények diverzifikálása a fogyatékkal élők jogának biztosításáért” és az „Önfenntartó energiatermelés alkalmazása többfunkciós stratégiaként az esport sportolók általános egészségének, jóllétének és közérzetének javítására” elnevezésű rendezvények vitték haza a verseny legjobb kitüntetései.

Forrás