Oldal kiválasztása

 

A VCS alulmaradt az egyik legjobb koreai csapat ellen egy agresszív DK vs. GAM kieséses meccsen a világbajnokság svájci szakaszának 7. napján.

A világbajnoki mérkőzések első hete egy újabb Dávid vs. Góliát összecsapással kezdődött, ahol Vietnam képviselői a Dplus Kia ellen küzdöttek. Deft csapata lemaradt a többi LCK csapathoz képest, így volt mit bepótolniuk. Ugyanakkor a GAM Esportsnak van a legtöbb tapasztalata a legnagyobb nevekkel való küzdelemben a világversenyeken, így a DK folyamatosan résen volt.

Mindkét csapat 0-2-es medencéből indult, így bármilyen lendület elvesztése végzetes lett volna a világbajnoki szereplésükre nézve.

Ha szeretnél fogadni a League of Legendsre, vagy szereted a játékot, akkor ez a DK vs GAM összefoglaló neked szól!

 

DK vs GAM Recap Worlds 2023

Game 1

 

A GAM ragaszkodott a szokásos tervezetéhez, erős csatabajnokokkal, hogy felállítsák a korai összecsapásokat. Kiaya a rumble-n azt jelentette, hogy ShowMaker és társai kénytelenek voltak résen lenni, de az erős brawl ellenpontjaik arra kényszerítették a GAM-ot, hogy Zeri skálázására támaszkodjon a lategame-ben.

Ha a VCS#1-es kiemelt nyerni akart, akkor támadásban kellett maradniuk. De néhány szar trade után a botlane-ben Deft első vérszemet kapott Kai’Sa Void Seekerével, mielőtt egy infernal drake-et vett volna fel Canyonért. Miután egy pimasz gank kiirtotta a GAM botduóját, a korai játék a DK kezébe került.

Ezen a ponton a GAM arra koncentrált, hogy növelje arany előnyét, hogy enyhítse Deft óriási, 4,5k-s előnyét. A biztosra menés eredményeként azonban a Canyon Lee Sin ellenállás nélkül tudta megszerezni a játék második sárkányát. De bár a vietnámi comp erősebb csapatharc-potenciállal rendelkezett, a ShowMaker erőszintje és a mindkét oldalszélsőt benyomva nem tudtak olyan robbanékonyak lenni, mint korábban.

Egyértelmű volt, hogy a GAM igyekezett minimalizálni a veszteségeit, de a passzív játékstílusuk elég időt adott a Dplus KIA-nak ahhoz, hogy a térképen minden semleges objektívet elfoglaljon, és megszerezze a legerősebb győzelmét.

Quick Stats

 • Teams: DK 1 – 0 GAM
 • Time: 26:25
 • Kills: 10 – 1
 • Turrets: 10 – 1
 • Gold: 52.3k – 41.3k
 • Dragons: 4 – 0
 • Barons: 1 – 0

Game 2

 

A GAM úgy döntött, hogy egy magabiztos bérgyilkos kompozícióval keveredik, amely csak egy célpontot tartott szem előtt. Ráadásul a DK Lee/Ahri kombinációja veszélyes kontrollt adott nekik, ami azzal fenyegetett, hogy megfojtja Kati és társai játéklehetőségét, és az ő javukra zárja a sorozatot.

Egy intenzív oda-vissza küzdelemben az alsó oldalon mindkét fél 3 perc előtt elégette a Flash-t. És mivel a GAM védekezésre kényszerült, nem tudtak összeállni, hogy megtámadják az első drake-et. Egy felső folyásiránti csetepaté után kárpótolták magukat, amivel a VCS játékosállománya kapta az első vérszemet, de nem sok előnnyel.

A DK kivételes koordinációja lehetővé tette számukra, hogy a sárkánygödörbe vigyék a harcot a sárkánygödör közepén a Nocturne ultrával, és megsemmisítsék a GAM-ot, tovább hátráltatva a vietnámi csapatot. És bár Slayder csapata támadást indított, amely Herald közelében némi sikerrel járt, senki sem tudta megállítani ShowMaker Ahriját, hogy eltakarítsa a túlélő GAM játékosokat, és egy sima quadrakillt vegyen.

Még egy erős dive comp ellenére is kevés GAM tudott tenni, hogy megállítsa ShowMakert és társait a lategame-ben. Végül a koreaiak fölényesen nyerték a bo3-as sorozatot, ezzel biztosítva minden drake-et, valamint a helyüket a világbajnokság színpadán.

Quick Stats

 • Teams: DK 2 – 0 GAM
 • Time: 25:51
 • Kills: 5 – 20
 • Turrets: 1 – 9
 • Gold: 39.7k – 54.4k
 • Dragons: 0 – 4
 • Barons: 0 – 0

Hogyan nézheted a 2023-as világbajnokság svájci szakaszát

Figyeld a Riot Games és a LoL Esports Twitch vagy YouTube csatornáit. A Worlds 2023 főversenye október 29-én 03:00 ET/02:00 CST/00:00 PT-kor folytatódik.

A Worlds 2023 legfrissebb híreiért kövess minket az ESTNN-en.

 

Forrás