Oldal kiválasztása

rewrite this content and keep HTML tags

Ha eljutottál idáig, akkor elérkeztél a harmadik főnökhöz, akivel szembe kell nézned a játékban. Az Alan Wake 2 Cynthia főnöke biztosan nem egy könnyű főnök, ahogy a többi sem, de némi odafigyeléssel túl sok probléma nélkül le kell tudnod győzni. Ezért ebben a cikkben úgy döntöttünk, hogy megmutatunk néhány stratégiát, amit követned kell ahhoz, hogy jobban legyőzd ezt a főnököt, és folytatni tudd a kalandodat.

Hogyan győzzük le Cynthiát az Alan Wake 2-ben?

Ebben az esetben is két különböző szakaszra osztott főnökharcról van szó. Cynthia kezdetben nem volt ellenséges karakter, de idővel a viszontagságok, amelyekben részt kellett vennie, felülkerekedtek rajta, és egyfajta hadigéppé változtatták, amely elhatározta, hogy megöli Tor Andersont. Ezen a ponton az lesz a feladatod, hogy belépj ebbe a konfrontációba, és megpróbáld Cynthiát újra gondolkodásra bírni. Nyilvánvalóan ez nem lesz könnyű, és lesz egy olyan eszkaláció, ami ahhoz vezet, hogy egy meglehetősen kihívást jelentő bossharcban kell megküzdened ezzel az ellenséggel.

1. fázis

Az első dolog, amit tenned kell, amint a csata elkezdődik, hogy megpróbálod helyreállítani az energiát. Mint korábban, sőt, például a Mulligan és Thornton elleni csatában, itt is olyan helyzetbe hoz a játék, hogy nem tudod tisztán látni a célpontodat. Ebben az esetben azonban szerencsére lehetőséged lesz az erő visszaállítására, így ez egy olyan lehetőség, amit semmiképpen sem szabad elpazarolnod, mert így könnyebb lesz az életed az egész csata alatt.

Ezen a ponton, amit tenned kell, hogy a víz irányába mész, és jobbra tartasz. Légy azonban óvatos, mert ha túl sok időt töltesz a vízben, észre fogod venni, hogy az elkezd mozogni, ami annak a jele, hogy valaki megpróbál elérni és elkapni téged. Mindenképpen próbáld meg, hogy ne kapjanak el, mert ez a támadás nagyon veszélyes és sok kárt okoz. A Cynthiát azonban nem túl nehéz elkerülni, így nem lesz különösebb gondod.

Mindenesetre tudd, hogy Saga sokáig képes a vízben maradni, de azt tanácsoljuk, hogy minél hamarabb indulj el a környéken szétszórt törmelék felé, nehogy megfulladj. Folytasd ezt a taktikát, amíg meg nem látsz egy rozsdás kerítést. Ezen a ponton fordulj balra, és láthatsz egy lyukat jobbra a falban. Lépj be rajta, és máris azon a területen leszel, ahová az áram helyreállításához kell menned. Ezen a területen is folytasd az előző stratégiát, amíg egy folyosó jobb oldalán nem találsz egy generátort. Aktiváld, és fuss be a központi helyiségbe, hogy aktiváld a kapcsolót.

Ezen a ponton Cynthia védtelen lesz, mivel ezen a területen már nem lesz jelen víz, így már nem lesz módja elrejtőzni és téged meglepni. Továbbá ne nagyon figyelj arra, hogy Tor mit mond, mert akkor sem fog igazán meghalni, ha sok időt vesztegetsz a harc ezen első fázisában, ezért mindent óvatosan csinálj, és próbálj meg nem Cynthiát elkapni, az öreg Tor csak túlzásba viszi a félelem prédájaként.

2. fázis

Ha leengedted a vízszintet, akkor kezdődik a csata második fázisa. Ekkor hagyd el a konzolos szobát, és menj jobbra, hogy találj egy rozsdás lépcsőt, ami lefelé vezet. Ezen a ponton lesz néhány pillanatod, hogy felfedezd a területet, és minél több nyersanyagot szerezz, mielőtt Cynthia úgy dönt, hogy minden eddiginél agresszívebben lép be, és eltökélten el akar téged egyszer és mindenkorra likvidálni. Cynthia azonban nem tudja, hogy te is ugyanolyan elszánt vagy, mint ő.

Ezen az új területen csöveknek támasztott fémlemezek lesznek, és Cynthia úgy lép be nagyszerűen, mintha megszállták volna. Használd a fáklyádat, hogy megszüntesd a pajzsát, és ha rendelkezésedre áll, azt tanácsoljuk, hogy a puskát használd fegyverként, hogy szembenézz ezzel a főnökkel. Ez a fegyver ugyanis nemcsak azt teszi lehetővé, hogy sok kárt okozz, ha fejbe találod Cynthiát, hanem lehetőséget ad arra is, hogy távol maradj. Alternatívaként választhatsz egy teljesen ellentétes stratégiát is, majd a lehető legközelebb kerülhetsz hozzá (nagyon óvatosan), és a sörétes puskáddal sok kárt okozhatsz.

Ami az Alan Wake 2 főnökének arzenáljában jelenlévő támadásokat illeti, Cynthia főleg két támadást fog használni: egy közelharci robbanást és egy távolsági lövedéket. Ennek eredményeként Cynthia tudja, hogyan védekezzen mind abban az esetben, ha úgy döntesz, hogy a távolmaradás stratégiáját választod, mind pedig abban az esetben, ha úgy döntesz, hogy közelebb mész hozzá. Ha távol vagy, Cynthia energiagolyókat küld feléd; ha közel vagy hozzá, Cynthia golyóvá változik, majd felrobban.

Bár a közelében maradni még mindig hatékony stratégia, a legjobb az lenne, ha távol maradnál tőle, ezért nagyon fontos, hogy sikerüljön feloldani a puskát, mielőtt részt veszel ebben a csatában. Ezzel ugyanis a lehető legkisebbre csökkentheted az elszenvedett sérüléseket, mivel az arénában számos menedéket lehet kihasználni, amelyek lehetővé teszik, hogy ne érjen téged Cynthia távolsági támadása. Egyébként a közelharci támadást nehezebb elkerülni, így még jobban oda kell majd figyelned.

Ha azonban elég sebzést okozol neki, Cynthia a földre zuhan, és a pajzsa ismét helyreáll. Ekkor szokás szerint mindenekelőtt arra kell koncentrálnod, hogy ne találjanak el a támadásai, ezért inkább védekező stratégiát alkalmazz, és próbáld meg fejbe vágni, amint lehetőséged nyílik rá. Ismételd meg ezt a folyamatot néhányszor, amíg Cynthia végül legyőzetik, és végre megmentheted Tor-t.

Forrás