Oldal kiválasztása

Az Esportközpont 2022-ben nyílik meg.

A 2022-es Európa-bajnokság szorosan kapcsolódik a Nemzetközi Esportszövetség 2022-es világbajnokságához. Az Európa-bajnokság egyben kontinens-selejtező is azoknak a versenyszámoknak, amelyek között szerepel a november végén kezdődő, indonéziai Balin megrendezett világbajnokság is. Az Európa-bajnokság győztese automatikusan kvalifikálja magát az IESF eSport világbajnokságra, míg a többi versenyző helyezése alapján a világbajnokságon szerepel.
2021-ben a PGL Major Stockholm, más néven PGL ad otthont a tizenhatodik Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) versenyének a svédországi Stockholmban. 2021. október 26. és november 7. között. A regionális rangsorok alapján 24 csapat kvalifikálja magát az Avicii Arénába. A 2 000 000 dolláros nyereményalappal ez volt az első jelentős esport esemény, és az első a járvány kezdete óta.
A 2022-es Európa- és Világbajnokság magyar válogatott játékosait szakmai szempontok szerint, próbatételek lebonyolítása nélkül választották ki, miután a HUNESZ Országos Választási Bizottsága 2022. május 3-án a közelgő azerbajdzsáni Európa-bajnokság miatt lemondta a TEKKEN 7 Országos Vizsgát.

Esport versenyek ad otthont az esport központban.

Az eSport játékok vonzereje mindig is a versengés volt, a legkorábbi mérkőzések a helyi hálózaton élőben közvetített kis helyi mérkőzések, ahol a játékosok meghatározott helyszíneken játszanak. De mi is az az eSport verseny? Lényegében ez azt jelenti, hogy a játékosok egy adott játékban egy adott időrésért versenyeznek valamilyen nyereményért. Bármely játékban az egyes játékosok vagy csapatok jól meghatározott formában játszanak – akárcsak a sportban.
Akár helyi, akár professzionális, az esport versenyek órákig vagy napokig tarthatnak, a játék jellegétől függően. A versenyek általában egy egyszerű rendszert használnak, amely a játékosok vagy csapatok előrejutását látja minden egyes győzelem után, amíg meg nem határozzák a győztest.
Az esport ligák és versenyek listája hosszú, de a nemzetközi esport a legnépszerűbb és legrangosabb verseny az online esport játékok világában. Az International a Dota 2 gyártó Valve globális esport versenysorozata. Az eseményt először 2011-ben rendezték meg, és azóta minden évben rendkívül népszerű.

A Lan játékszervereket 2022-ig telepítik.

Örömmel jelentjük be, hogy az Ön kérésére ismét megszervezzük a #COD2 LAN-t. Egy kis meglepetéssel azonban már az elején készültünk. A bajnokság a megszokottól eltérően nem Vácon, hanem impozáns, igazi játékos környezetben zajlik majd: a szeptember közepén zajló 3 napos tornának az újonnan megnyílt Infinity Esport Bar ad otthont.

Az 1990-es évek közepén-végén a Counter-Strike, a StarCraft és a Quake is elkezdte meghódítani az országot (persze van még sok más is, de nem az a célunk, hogy mindet felsoroljuk). Ezúttal a játékosok a modern internetkávézó előfutára – a helyi hálózat vagy játékklub. 1990 és 2000 között megjelentek az 56 kbps-os (tárcsázós) modemek, amelyek sajnos lehetővé tették a versenyszerű játékra nem igazán alkalmas Internet elérését. Ezalatt folytatódott a személyi számítógépek terjeszkedése, piacra kerültek a 3D-s gyorsítókártyák, és a magyar közösség erős vásárlónak bizonyult.

A játék olyan gyorsan változik, hogy szinte minden évben fontolóra veheti több tárhely, RAM vagy akár grafikus kártya vásárlását. Az igazi áttörés a 2000-es évek elején következett be, amikor az internetszolgáltatók kijöttek első ADSL-csomagjaikkal. A hazai játékosok ekkor vehetnek részt a nagyvilág vérkeringésében. Természetesen a kultúrházban nevelkedett játékosoknak virtuális megfelelőre van szükségük, és így jönnek létre az olyan hír- és fórumoldalak, mint az Mportal.hu. Ehhez az oldalhoz kapcsolódott minden akkori játékos, és természetesen az angolul beszélők is találhattak információkat külföldről. Ahogy a hangsúly a CPL-re és más nemzetközi eseményekre kerül, úgy növekszik az igény a hazai csapatok részvételére is.

Egy nagyon tartalmas 2021-es évnek lehetünk szemtanúi, függetlenül attól, hogy milyen esport játékról beszélünk. 2022 pedig még magasabbra akarja emelni ezt a lécet, mert a legtöbb meccsen nagyon komoly meccsek várhatnak ránk januártól. Ez pedig nem csak a nemzetközi életet érinti, hanem kis hazánkban a két játék szórakoztatja a nézőket.