Oldal kiválasztása

rewrite this content and keep HTML tags

A SteamWorld Build játékban az a feladatod, hogy felépítsd a saját városodat. Ehhez azonban pénzre és nyersanyagokra lesz szükséged, amelyeket a játékvilág felfedezésével találhatsz meg. Ebben a cikkben ezért részletesen elmagyarázunk mindent, amit tudnod kell a SteamWorld Build Dusty Cavernsről, az egyik pályáról, amely lehetővé teszi, hogy meglátogasd a bányákat. Itt lehetőséged lesz megtalálni az összes nyersanyagot, amire szükséged van ahhoz, hogy elkezdhesd építeni álmaid városát, és folytatni tudd az egyre nagyobb és kifinomultabb lakókomplexumok létrehozását.

Hogyan lehet feloldani a SteamWorld Build Dusty Caverns-t?

A Dusty Caverns feloldása az Abandoned Mineshaft, a bányák bejáratának megjavításával kezdődik, amit meg akarsz nézni. Ez az első rész, amit felfedezhetsz. A javításhoz szerezz nyolc deszkát, győződj meg róla, hogy van 18 mérnök-sztambotod a városodban, és van 1200 pénzed. Ne felejtsd el a vasútállomást is megjavítani. Ez is fontos. Ezek a javítások olyanok, mint a kulcsok, amelyekkel még több földalatti világot nyithatsz meg. Szóval, gyűjtsd össze a szükséges dolgokat, gondoskodj róla, hogy a Steambotok készen álljanak, és javíttasd meg a vasútállomást, hogy a bányászutad zökkenőmentesen haladjon.

SteamWorld Build Dusty Caverns Resources

A Piszkos barlangokban különböző típusú nyersanyagokat találhatsz, a legfontosabbak a törmelékvénák, a vasiumvénák és a Piszkos víz. Emellett ne feledd, hogy olyan egyszeri kitermelésű nyersanyagokat is elkezdhetsz találni, mint az aranyrögök, a rubinok és a szerszámvénák. Az alábbiakban részletesen elmagyarázzuk, hogy milyen nyersanyagokat találhatsz a Dusty Cavernsben.

Törmelék erek

A törmelékvénák olyanok, mint a kincses helyek, ahol mindig van törmelék, ami kulcsfontosságú anyag a szerszámok, csákányok és pótalkatrészek készítéséhez, különösen a mérnökeid számára. A törmelék megszerzéséhez először Prospector Steambotokat fogtok használni. Ők bányásznak és hordják ki a cuccot ezekből az erekből. Később, amikor megnyitod a műhelynegyedeket, készíthetsz egy Scrap Extractor-t. Ez olyan, mint egy gép, ami automatikusan felszedi neked a törmeléket.

Egy dolgot érdemes észben tartanod, hogy a Prospector Steambotok nagyszerűek a legtöbb dolog mozgatására. Tehát okos dolog, ha van elég negyeddolláros a Prospectorok számára. Ez segít nekik abban, hogy gyorsabban mozogjanak a dolgokat, és több dolgot tudjanak elszállítani a földről. Tartsd erősnek a Prospector csapatodat a gyors szállításhoz és ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a Scrap Veinsből. Akkor készíthetsz törmelékkitermelőket, ha legalább 120 mérnökkel rendelkezve mechanikus gőzrobotokat kapsz. Csak győződj meg róla, hogy legalább háromszor három csempe méretű műhelyt építesz nekik, ahol dolgozhatnak.

Az ócskavas-kitermelő készítése azonban nem ingyenes. 1000 pénz, öt tábla és öt szerszám kell hozzá. Tehát, ha már megvan a megfelelő Steambot és műhely, gyűjtsd össze az anyagokat, és máris készen állsz a selejtezőgépek elkészítésére. Ezek a gépek praktikusak, mert automatikusan szereznek törmeléket, egy fontos nyersanyagot, ami hatékonyabbá teszi a munkádat a játékban.

Vasium erek

Az Ironium Veins olyan különleges helyek, ahol mindig van Ironium, egy hasznos anyag a játékban. A vasiumot arra használod, hogy különböző épületek számára fémlemezeket készíts, segíts a szarvasmarha farmoknak élelmiszert termelni olyan helyeknek, mint a Burgermeister, és még olyan fejlett szerszámokat is készíthetsz, mint a karbid fúró.

Az Ironium megszerzéséhez a Prospector Steambotjaid bányásszák ki, és hozzák el a városodba. Amint feloldod a lemezgyárat, és tudsz lemezeket gyártani, építhetsz egy vasium-kitermelőt. Ez a gép automatikusan kihúzza az Ironiumot. De az Ironium Extractor elkészítése nem ingyenes. Ez 4000 pénzbe, 10 szerszámba és hat fémlemezbe kerül. Tehát, ha készen állsz, gyűjtsd össze ezeket az anyagokat, hogy felállítsd a saját vasium-kivonódat, és növeld az erőforrás-játékodat.

Piszkos víz

A Dirty Water olyan, mint egy soha véget nem érő forrása a, nos, piszkos víznek! De ne aggódj, egy víztisztító épületben megtisztíthatod és rendes vízzé teheted. Ez a víz nélkülözhetetlen a mosodai szervizműhely és más épületek, például a SteamWorld Build későbbi részében a gőzkemencék üzemeltetéséhez.

A törmelékkel és a vasiummal ellentétben a Piszkos vizet nem tudod csak úgy megragadni. Ehhez szükséged van egy Piszkosvíz-kivonóra. Ahhoz, hogy ilyet készíts, először is állíts fel egy háromszor három műhelyt, és utána kezdheted el a lemezgyártást. De a Piszkosvíz-kitermelő építése nem ingyenes. 6000 pénz, hat szerszám és négy fémlemez kell hozzá. Tehát, ha készen állsz, gyűjtsd össze ezeket a dolgokat, és máris úton vagy, hogy a Piszkos Vizet valami hasznos dologgá alakítsd a városod számára.

SteamWorld Build Poros barlangok veszélyei

A SteamWorld Buildben vannak olyan veszélyek, amelyekkel meg kell küzdened. A Piszkos barlangok legfontosabbja kétségkívül az Instabilitás. Ahogy elkezdesz a bányákba merülni, hogy megtaláld az építményeidhez szükséges nyersanyagokat, elkerülhetetlenül instabilitási problémákat fogsz okozni a feletted lévő talajon. Ha túlságosan vakmerő lépéseket teszel, és nem cselekszel, a feletted lévő talaj hamarosan elkezd összeomlani.

Ez nyilvánvalóan nem pozitív dolog. Ebben az esetben ugyanis kövek és törmelékek kezdenek majd hullani, ami elég sok problémát fog okozni. Valójában minden építmény, amit azon a területen építettél, el fog pusztulni a föld dühe (és a nyersanyagkeresési éhséged miatt, anélkül, hogy belegondolnál, hogyan károsítod a földet!). Következésképpen az ott található Steambotok is megsérülnek, vagy a legrosszabb esetben elpusztulnak, így el kell intézned, hogy egy Mechanikus megjavítsa őket.

Azonban nincs minden veszve (legalábbis a játékban). A hely instabilitása ugyanis kordában tartható a Pillérek elhelyezésével, amelyek lehetővé teszik egy nagy, ötszer öt terület állandó megerősítését, hacsak nem döntesz úgy, hogy eltávolítod, vagy el nem pusztul. Továbbá azt is tudnod kell, hogy a bányász gőzösöknek megvan az a tulajdonságuk, hogy automatikusan megerősítik a falakat, növelve a stabilitást tőlük egy lapkányi távolságig.

SteamWorld Build Dusty Caverns tervrajzok

A Bányaknában minden réteg egy különleges tervrajzot rejt, amely megváltoztathatja az életet a bányászvárosodban, és jobbá teheti azt. A Poros barlangok egy olyan tervrajzot rejtenek, amit Gőzszellőzőnek hívnak. Ez olyan, mint egy kompresszor a Steambotjaidnak, amivel sokkal gyorsabban tudnak haladni. Megtalálod…

Forrás