Oldal kiválasztása

rewrite this content and keep HTML tags

Az LCK legendái megtörték 6 éves átkukat a Weibo Gaming elleni elképesztő sorozatgyőzelemmel a Worlds 2023 döntőjében. A T1 megnyerte a Worlds 2023 döntőjét

Éljenek a királyok!

Faker és csapata visszavágott a tavalyi nagy vereségért, és egy fenomenális, évek óta készülő világbajnoki győzelemmel lett első. Mivel a T1 uralma 2017-ben véget ért, a T1 egy olyan csapat lett, amely arról vált ismertté, hogy mindig elmarad a nagy győzelem. És minden esély és az LPL-győzelemre vonatkozó fülsiketítő érzelmek ellenére Faker és csapata ehelyett megcsinálta a végső visszatérést.

Fakernek és a T1-nek mindössze annyit kell tennie, hogy a negyeddöntőben legyőzi a világ jelenlegi vitathatatlanul legjobb játékosát Scoutban, az elődöntőben megállítja az aranyutat és minden idők talán legnagyobb csapatát, majd megtörik a T1 döntő átka és az egész LPL, hogy megnyerje a…

– The Esports Writer (@FionnOnFire) November 4, 2023

T1 megnyerte a 2023-as világbajnokságot

A T1 szezonja nehezen indult az LCK-ban. A Gen.G dominanciája megakadályozta, hogy Faker és társai 2023-ban hazai bajnoki címet szerezzenek, és amikor a sztárjátékosuk júniusban csuklósérülést szenvedett, a játékoskeretük még a nyári split első 3 helyére sem tudott bejutni. De ez volt a T1, és miután Faker visszatért a koreaiakhoz, végül elég pontot szereztek ahhoz, hogy kvalifikálják magukat a világbajnokság csoportkörébe.

Mint a hamvaiból lassan feltámadó főnix, a T1 lassan visszanyerte nyugalmát a nemzetközi porondon. A hazai riválisoktól elszenvedett korai vereség ellenére Faker és társai hibátlan győzelmet arattak a Cloud9 ellen, és ezt a lendületet felhasználva a helyezések élére katapultáltak. Ott a legjobb kínaiak közül 3 legjobb játékoskeret állt az útjukba, de semmi sem állíthatta meg őket. A T1 mindössze 2 vereséget szenvedett a világbajnokság során, és a JDG titánjain is átrobogott egy jelentős elődöntőben, majd 3-0-s szériában legyőzte a Weibo Gaminget a 2023-as Summoner’s Cupért.

A T1 vs. WBG közötti best-of-five sorozat tapsviharral kezdődött, mivel Oner és társai a korábbi versenyeken elhíresült meta-bajnokokat választották ki, míg a WBG biztosra ment a draftban. És annak ellenére, hogy a Weibo megszerezte az első vért a Faker ellen, az LCK utolsó reménysége még mindig képes volt teljes fordulatot hozni. A második mérkőzésen még fölényesebb győzelmet arattak. A T1 nagy jelentőségű győzelméről mindent elolvashatsz a WBG vs. T1 összefoglalónkban itt.

Fotó: Colin Young-Wolff/Riot Games

Hatalmas gratuláció a T1-nek, egy olyan csapatnak, amely folyamatosan új utakat talált a versenyen való továbbfejlődéshez. Ez a T1 új uralmának kezdete? Ezt csak az idő fogja megmondani. Mindenesetre a T1 úgy fog bevonulni a történelembe, mint a királyok, akik erőteljes és megingathatatlan módon visszaszerezték korábbi dicsőségüket. Éljenek a királyok!

Az esport legfrissebb híreiért kövess minket az ESTNN-en.

Forrás