Oldal kiválasztása

rewrite this content and keep HTML tags

Ez a Valorant gazdasági útmutató minden részletet elárul a gazdaságról ebben a csodálatos játékban. Megtudhatod, mikor és mit érdemes vásárolni.

A Valorant egy nagyon összetett játék, amihez sok mindent kell tudnod ahhoz, hogy sikeres legyél. Mielőtt részt vehetnél a VCT 2023 Game Changers Championshipen, vagy játszhatnál a legjobbakkal, tudnod kell, hogy mit csinálsz. Miután megtanultad, hogyan kell támadni a Valorantban, a következő fontos dolog, amit el kell olvasnod, ez a Valorant gazdasági útmutató. Ebben mindent megtárgyalunk, amit a játék gazdaságáról tudnod kell, hogyan működik, mit kell tenned és még sok minden mást.

Valorant gazdasági útmutató – Alapvető tudnivalók

Mielőtt megnéznéd a Valorant Economy Wiki-t, tudnod kell néhány fontos dolgot. Ahhoz, hogy pénzt keress a Valorantban, köröket kell nyerned, öléseket kell szerezned, és így tovább. Egy kill biztosítása +200 kreditet ad, míg a tüske elültetése +300 kreditet eredményez. Természetesen a nagy jutalom a kör megnyerése, ami +3000-et ad. Egy kör elvesztése +1900 kreditet eredményez, a második vereséged +2400 kreditet ad, míg 3 vagy több kör elvesztése +2900 kreditet biztosít.

Természetesen, ha a Valorant Economy kalkulátorról beszélünk, vannak kivételek. Például a Counter-Strike 2-ben, ha sikerül életben maradnod, és úgy veszítesz, hogy nem ülteted el a tüskét, akkor csak 1000 kreditet kapsz. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha védekezés közben életben maradsz, és a Spike felrobban.

Mielőtt többet megosztanánk ebben a Valorant gazdasági útmutatóban, fontos néhány kulcsfogalom ismerete. Az első a „Full Buy”, és akkor használatos, ha megengedheted magadnak, hogy legalább egy Phantomot vagy egy Vandal-t, páncélt és képességeket szerezz. Léteznek még „megtakarítási” és „öko” körök is, amelyek célja, hogy megpróbálj pénzt gyűjteni a következő körre. Más játékokkal ellentétben itt ellenőrizheted, hogy mennyi kreditet kapsz minimum a következő fordulóra, ami azért jó, mert előre tudod, hogy mit fogsz kapni.

Az utolsó fontos kifejezés a Force Buy, és pontosan azt teszi, amire gondolsz. Itt olyasmit veszel, amit normális esetben nem engedhetsz meg magadnak, és arra számítasz, hogy megleped az ellenfeleidet.

Valorant Economy tippek – Körök

via Reddit

Most, hogy már ismered a gazdaság alapjait, itt az ideje, hogy megosszunk néhány dolgot a fordulóról. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb ember az első körben fegyvert vásárol, valamint a képességet. Vannak azonban olyan esetek, amikor jobb, ha páncélt szerez, mert megmentheti a haláltól. Ha már a fegyverekről beszélünk, megnézheted a Valorant Weapon Guide-ot.

Hogy Ghostot vagy páncél + képességet választasz, azt neked kell eldöntened, és attól függ, hogy mi ellen játszol. Vannak esetek, amikor jobb a páncél, mert sokkal nehezebb lesz meghalni. Ami a képességeket illeti, mindig olyan dolgokat kell szerezned, amelyek a csapatod számára kulcsfontosságúak. Ez a Valorant gazdaságossági útmutató nem ajánlja, hogy feláldozza ezt a dolgot csak azért, hogy jobb fegyvert kapjon.

Az első fordulót követően különböző dolgokat kell tenned, attól függően, hogy nyertél vagy vesztettél. A legtöbb Valorant gazdasági tipp azt ajánlja, hogy fektess be, ha nyersz, mert a második fordulóban meg kell nyerned.

Az első két forduló megnyerése után az úgynevezett „bónusz fordulóba”, azaz a 3. fordulóba kerülsz. Ez a Valorant gazdasági útmutató azt javasolja, hogy tartsd meg a fegyvereket a másodikból, hogy krediteket takaríthass meg a következőre. Ha így teszel, akkor lesz elég kredited a következő fordulóra.

Az első forduló elvesztése

Sajnos az első körben nem mindig lehet nyerni, ezért meg kell nézni a Valorant fegyverek tierlistáját, és tudni kell, mit kell beszerezni. Ha ez megtörténik, valószínűleg a legjobb, ha mindent elmentesz, amid van, és csak a 3. fordulóra koncentrálsz. Ha így teszel, akkor teljes vásárlást és tényleges esélyt kapsz a forduló megnyerésére.

Ha viszont úgy döntesz, hogy megleped az ellenfeleket, akkor vehetsz néhány fegyvert és képességet, de ez kockázatos. Ha ezt a kört elveszíted, a következő körök kihívást jelentenek, ezért mindig legyen egy tartalék terved.

Az első három forduló után

Az első fordulók után nem sok mindent lehet csinálni, ami azt jelenti, hogy vagy van pénzed egy teljes vásárlásra, vagy csak egy félvásárlásra futja. A Valorant gazdaságossági útmutató nem javasolja a teljes öko használatát, mert ezzel csak egy ingyenes kört adsz az ellenfeleidnek. Természetesen minden a csapattársaidtól és az ellenfeleidtől függ. A fontos dolog, hogy ellenőrizd, mennyi kredited lesz a következő fordulóra.

Egyéb fontos részletek

A Valorant gazdaságossági kalkulátor és az alapvető tudnivalók megvitatása után van még néhány szempont, amiről beszélnünk kell. Az első a páncélzattal kapcsolatos fontos részletek, mert a teljes páncél 1000 kreditet ér, míg a fél csak 400-at.

Bár a teljes páncél előnyösebb, vannak olyan helyzetek, amikor még a fél páncél is működhet. Például, ha minden ellenfeled Vandálokat használ, ami a legnépszerűbb fegyver, 160 sebzést okoz, ha fejlövést kap. Tehát, még ha a teljes páncélzatból adódó plusz 50 HP-t is kapod, akkor sem fogsz tudni túlélni egy fejlövést. Ráadásul ugyanez a fegyver egy testlövéssel körülbelül 40 sebzést okoz, ami azt jelenti, hogy 4 találat alatt meghalsz, függetlenül attól, hogy teljes vagy fél páncélzatod van. Az egyetlen kivétel az, ha egyáltalán nincs páncélod, mert ekkor 3 lövés alatt meghalsz.

Ez nem azt jelenti, hogy a teljes páncélzat nem jó. Sokkal jobb vagy nades, wall bang és sok más dolog ellen. Mindig gondosan gondolja át, hogy mit játszik, és reméljük, hogy ez a Valorant gazdaságossági útmutató segített megtanulni egy-két dolgot a játékról.

Forrás