Oldal kiválasztása

rewrite this content and keep HTML tags

A Dragon Ball Budokai Tenkaichi a rajongók egyik kedvenc franchise-a, amely idén visszatér. A rajongók azon gondolkodtak, vajon a Dragon Ball Sparking Zero is osztott képernyős lesz-e, mint az aranykorban.

A Dragon Ball rajongók kollektíven elvesztették az eszüket az év elején, amikor a Bandai Namco bejelentette a Budokai Tenkaichi sorozat visszatérését. A Dragon Ball Sparking Blast lesz a sorozat negyedik része, amely tizenkilenc hosszú év után tér vissza. A rajongók érthető módon izgatottak az állítólag hatalmas karakterlista miatt, amit a játék igazi Budokai-módra fog tartalmazni.

A Dragon Ball Sparking Zero osztott képernyős lesz?

Credit: Toei Animation

A Budokai-sorozatot az egyik legjobb helyi multiplayerrel rendelkező játéksorozatnak tartják. A sorozat régi rajongói szívesen emlékeznek vissza arra, amikor barátaik ellen harcolva összetörték a kontrollerüket. A játékosok remélik, hogy a játékban visszatér az ikonikus osztott képernyős mód ebben a bejegyzésben. Sajnos azonban minden jel az ellenkezőjére mutat.

A játék bármilyen játékmenetét bemutató rövid trailer egy Dragon Ball Xenoverse típusú játékmenetet mutatott. A Xenoverse játékok hírhedtek arról, hogy nincs helyi multiplayer, pedig a rajongók évek óta kérik. Ez a játék valószínűleg követi majd a Dragon Ball újabb játéksorozatainak, például a Xenoverse-nek a lépéseit, és nem lesz helyi multiplayer. Ráadásul a játék kívánságlistáján egyik áruházban sem szerepel, hogy a játéknak lesz helyi multiplayer.

Jun Furutani és Ryo Mito producerek egy interjúban osztották meg a játékkal kapcsolatos információkat SofianLeGEEK és Yekais Twitter felhasználókkal. Ezen információk között megerősítésre került, hogy egyelőre nem implementáltak osztott képernyős módot a játékba. Bár szeretnék hozzáadni a funkciót a játékhoz, a Sonyval és a Microsofttal problémákba ütköztek.

Az osztott képernyő valószínűleg nem lesz benne a játékban a megjelenéskor. Lehet, hogy egy későbbi frissítésben vagy DLC-ben kerül bele, de minden jel arra mutat, hogy soha nem lesz része a játéknak.

Ha igaz, akkor itt van, amit a Sparking Zero osztott képernyőjéről, a karakterekről, a sztori módról és egyebekről mondanak:

A csapat nyitott a kritikára, és rajongókból áll, maga Jun Furutani is nagy rajongó.

A helyi osztott képernyős mód végül nem lesz elérhető, nem a…

– ShonenGames (@ShonenGameZ) February 2, 2024

Miért nincs osztott képernyő?

Az osztott képernyős játékmód megköveteli, hogy a konzol egyszerre kétszer dolgozzon fel egy pályát. A konzolok gyakran nem elég erősek ahhoz, hogy ilyen magas szinten egyszerre két képernyőt rendereljenek. A Sparking Blast egy még meg sem jelent játék, amely már most olyan briliáns grafikával büszkélkedhet, amelyet a konzoloknak nehéz lesz feldolgozniuk.

Az ilyen magas szintű grafika rendkívül megterhelő lesz a konzolok számára, mivel már most is hűtési problémáik vannak a magas grafikai szintű játékokkal.

Valószínű, hogy a Sony és a Microsoft nem akarja megmutatni, hogy a konzoljaiknak nincs elég ereje ahhoz, hogy a játékot a legmagasabb grafikai beállításokkal futtassák.
A játék fejlesztői azt is kijelentették, hogy a játékok adaptálása az Xbox Series S-re különösen nehéz.

Egyéb új információk közzététele

Bár az osztott képernyők nem térnek vissza a játékhoz, még mindig sok dolog miatt lehet izgatottnak lenni. Néhány új információ:

  • Egy vadonatúj sztori mód
  • Karakterek a Dragon Ball GT-ből
  • Az összes Fusion karakter
  • Hosszabb harcok
  • Nézd meg a Dragon Ball Sparking Zero karakter-kívánságlistánkat

    Forrás