Oldal kiválasztása

[ad_1]

Luís Mira

❘ Közzétéve: 2023-04-01T14:00:00

❘ Frissítve: 2023-03-31T16:17:12

Rohamosan közeledik a Gamers8 2023-as kiadása, több pénzdíjjal és esport versenyekkel, mint tavaly. Itt van minden, amit a szaúdi fesztiválról tudni kell.

A 2022-es első kiadás után a szaúd-arábiai Gamers8 játék- és esportfesztivál 2023-ban visszatér a „The Land of Heroes” elnevezésű eseménnyel. A Szaúd-Arábia Esport Szövetség által szervezett fesztivál nyolc héten keresztül zajlik, és esport versenyeket, zenei koncerteket, fesztivál tevékenységeket és a Next World Forum konferenciát foglal magában.

A cikk a hirdetés után folytatódik

2023-ban a Gamers8 célja, hogy „minden tekintetben nagyobb legyen, az esport versenyek számától kezdve a pénzösszegig. Ennek érdekében a fesztivál 45 millió dollárt ajánl fel – ez a „legnagyobb nyereményalap” az esport történetében a szervezők szerint.

Tetemes nyereményalapja ellenére a Gamers8 fesztivált sok kritika érte az esport közösségben a szaúdi kormánnyal való kapcsolatai és az országban tapasztalható emberi jogi megsértések miatt.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Az alábbiakban mindent megtudhatsz a közelgő Gamers8 fesztiválról. Ezt a cikket frissítjük, amint további információk állnak rendelkezésre.

Gamers8 2023: Menetrend

A Gamers8 2023-as kiadása július 6-án indul, és több mint nyolc hétig tart, és szeptemberben ér véget (hivatalos befejezési dátumot nem adtak meg). A fesztivál Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban lesz.

Az eseményre várhatóan az NXT LVL Arénában kerül sor, amely Riyadh Boulevard City egyedi építésű helyszíne, amelyet a 2022-es fesztivál előtt mutattak be.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Gamers8 2023: Esport versenyek és nyeremények

A Gamers8 eddig hat esport versenyt jelentett be a 2023-as kiadásra, összesen 20,5 millió dolláros nyereményalappal. A Dota 2, a Fortnite és a Rocket League visszatér a fesztiválra, míg a CS:GO, a StarCraft: Remastered és a Starcraft II először fog játszani.

Valószínűleg a tavalyi évhez hasonlóan egyéni díjazásban is részesülnek majd a legjobbak. A korábbi PSG.LGD játékos, Zhang ‘Faith_bian’ Ruida például 100 000 dollárt nyert a Dota 2 verseny MVP-jével.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A szervezők még nem hozták nyilvánosságra, hány esport versenyt rendeznek a fesztivál során. A tavalyi eseményen a Rainbow Six Siege és a PUBG Mobile versenyei is szerepeltek.

A következő esport versenyek kerülnek megrendezésre a Gamers8-on:

 • Július 6-9: Fortnite (2 millió dollár)
 • Július 17-30.: Dota 2 (15 millió dollár)
 • Augusztus 3-6: StarCraft: Remastered és StarCraft II (500 000 USD együtt)
 • Augusztus 14–20.: CS:GO (1 millió dollár)
 • Augusztus 21-27: Rocket League (2 millió dollár)
 • Gamers8 2023: A viták magyarázata

  A Gamers8 óriási nyereményalapját sokan dicsérhetik, de ez nem akadályozta meg a fesztivált abban, hogy több oldalról is kritizálja. A szaúdi kormányt azzal vádolják, hogy a sportmosó formuláját a játékokra és az e-sportokra alkalmazza, hogy ezzel megpróbálja beárnyékolni emberi jogi visszaéléseit.

  A cikk a hirdetés után folytatódik

  Tavaly a Moist Esports, a népszerű streamer, Charles ‘MoistCritikal’ White által alapított szervezet visszautasította a meghívást a Gamers8 Rocket League versenyére. „Nem fogok olyan országgal társulni, amely nem ismeri el az LMBTQ+ embereket emberi lényként” – mondta akkor Noah Hinder, a Moist menedzsere. „Szerintem fontos, hogy az erkölcsömet és a meggyőződésemet a pénz elé helyezzem.”

  A Gamers8 játékra a szaúd-arábiai pénz növekvő befolyása miatti aggodalmak közepette kerül sor. A szaúd-arábiai állami befektetési alap teljes tulajdonában lévő Savvy Games Group (SGG) a közelmúltban 142 milliárd SAR (~37,9 milliárd dollár) értékű befektetési stratégiát jelentett be, amelynek célja, hogy a királyságot a játék és az esport globális központjává alakítsa a végére. az évtized a Vision 2023 projekt részeként.

  A cikk a hirdetés után folytatódik

  Tavaly az SGG megvásárolta az ESL-t és a FACEIT-et egy 1,5 milliárd dolláros üzlet keretében. A HLTV.org szerint az ESL a Gamers8 fesztivál produkciós cégeként szolgál majd.

  [ad_2]

  Forrás