Oldal kiválasztása

rewrite this content and keep HTML tags

A Riot kiadott egy új Duelistát a Valoranthoz, és vegyes reakciókat váltott ki. Íme, hogyan reagáltak a streamelők az új Valorant Agent Iso-ra

Ha hős lövöldözős játékokra gondolunk, az első név, ami eszünkbe jut, az a Riot Games népszerű játéka, a Valorant. A Valorant egy ingyenesen játszható online multiplayer taktikai első személyű túlélő hős lövöldözős játék. A játék hivatalosan 2020. június 2-án jelent meg, és a videojátékok történetének egyik legtöbbet játszott és legnézettebb játékává vált. Mivel ez egy csapat alapú játék, rengeteg karakter van, akiket „ügynököknek” neveznek. A játékban jelenleg összesen 23 Agents van, és a legújabb, Iso nevű karakter 2023. október 31-én jelent meg. Az összes profi Valorant játékos és streamelő megosztja a véleményét az interneten, így íme, hogyan reagálnak a streamelők az új Valorant Agent Iso-ra.

Hogyan reagálnak a streamerek az új Valorant Agent Iso-ra

Credit: @TenZ a YouTube-on

Az új ügynök megjelenésével a Valorant streamelése újból megugrott. Sok streamelő, aki korábban a régi játékokat próbálta ki, most újra a Valorantot streameli, és kipróbálja az új Agentet. Bár sajnos a Riot Games számára az Agent nagyon vegyes véleményeket kap a profi játékosoktól és a streamelőktől egyaránt.

Eddig, még mielőtt az Agent hivatalosan is megjelent volna a csatatéren, a profik azon a véleményen voltak, hogy Iso kimarad, mint Deadlock, egy korábban megjelent Sentinel. A Sentinel esport Valorant csapatának vezetőedzője, Kaplan az X-en (korábban Twitter) osztotta meg véleményét, mondván, hogy Iso semmilyen módon nem fogja befolyásolni a játék metáját. Íme a tweet, amit megosztott:

A profi játékban az egyetlen életképes szingli párbajozónak megvan a képessége arra, hogy kiugorjon a fojtásokból, Iso nem.

Már így is nehéz egy ügynöknek flex spotot szerezni a double controller metában. Az egykontrolleres compsben az a flex spot mehet az összes kezdeményezőnek, duelistának és sage-nek…

– SEN kaplan (@itskaplan) October 19, 2023

Konkrétan megemlítette, hogy a játékban a Duelistáknak megvan az a speciális képességük, hogy „kiugorjanak” a fojtásokból, ami Iso-nak nincs. Továbbá azt mondta, hogy nagyon valószínű, hogy Iso nem lesz életképes a dupla kontrolleres meta játékban, mert hiányzik az alapvető Duelista képesség. Itt jött be Zekken a Sentinelsből és egyszerűen csak egy „ur wrong lol” válaszolt, nem értett egyet az edzővel. Mel a V1-ből is hozzászólt a véleményével, és egy idézet tweetben egyetértett Kaplannal. Itt van a tweet, amit Kaplannal egyetértve tett:

nyitott vagyok a vitára, de a Riot által kiadott árnyalt ügynökökkel úgy érzem, hogy az Iso a Deadlockhoz hasonlóan ki fog maradni.

csak nehéz indokolni, hogy egy comp-ban bárki mással szemben legyen. Jett/Raze egyedül jobb párbajozók a nyers belépési erővel a merülésükkel, én…

– V1 meL (@melanji) October 19, 2023

Előre ment, és egyenesen azzal kezdte, hogy szerinte Iso kimarad, mint Deadlock, a gyűlölt Sentinel. Azt mondta, hogy nem látja, hogy Iso-t hogyan választanák ki egy kompetitív meccsre a többi ügynökkel szemben. Tovább erősítette álláspontját azzal, hogy azt mondta, hogy nincs nyers belépő ereje, ezért nem életképes más Iniatorokkal, például Vipera vagy egy olyan Sentinel, mint KJ, szemben. A tweetjét azzal zárta, hogy már korábban is tévedett ilyen dolgokban, de kíváncsian várja, hogyan alakulnak majd a dolgok, vagyis hogy téved-e, vagy Iso marad a „0%-os pickrate Deadlock stílusban”.

Másrészt, néhány pozitív kritikát is láttak már az Iso-ról, köztük profik és streamelők egyaránt. Az NRG Valorant esport csapatának vezetőedzője, Chet Singh egy gameplay stream során mérlegelte a véleményét. Amikor egy néző megkérdezte tőle, hogy jó-e az Iso vagy sem, így válaszolt: „Szerintem az Iso jó, mintha most nem lenne sapka”.

Egy néző megjegyezte, hogy FNS, egy korábbi NRG játékos azt mondta, hogy Iso nem lesz jó a profi játékban, mert nem hoz semmi életképes dolgot az asztalra a játékban lévő többi Duelistához képest. Erre Chet azt válaszolta, hogy Iso képességeit máshogy kell megközelíteni, nem úgy, mintha 1v1 harci helyzetet töltene ki. Azt mondta, hogy köré kell építeni, és teljesen „csinálni kell neki valamit”. Továbbá azt mondta: „Hogyhogy nem jó egy fal, ami minden golyót blokkol? És ott van az ő, mint a kis Aimlabs képessége, őrültnek tűnik. Tudsz tankolni egy egész mint ultimate shot, úgy tűnik f*cking insane.”

Derke a FNATIC Valorant esport csapatából az egyik első játékos volt, aki első kézből próbálhatta ki Iso képességeit. Meghívást kapott a Riot Games Los Angeles-i főhadiszállására, ahol kipróbálhatta, hogyan játszik Isóval. Készített egy videót, amiben bemutatta az ügynök képességeit, majd játszott vele néhány meccset, amit úgy tűnt, nagyon szeretett. Íme a videó:

A videóban Derke kijelentette, hogy szerinte Iso képességei nem fognak számítani a profi játékban, mert arra már vannak jobb ügynökeik. Azt mondta, hogy nem tudja elképzelni, hogy Iso más, jobb képességekkel rendelkező ügynökök helyettesítésére szolgálna, de ettől függetlenül Iso erős képességekkel rendelkezik. Azt mondta, hogy szerinte Iso egy nagyszerű ügynök, és hogy sokféleképpen lehet játszani Iso végső képességével. Boaster is kifejtette véleményét, és meglehetősen pozitívan reagált az ügynökre. Itt van a videó Boaster reakciójáról:

Amint elkezdte FNATIC Derke képességbemutató videóját, felkiáltott, mondván „Ez Reyna!”. Kijelentette, hogy Iso nem igazán van tekintettel a csapattársaira, mivel a csapatjátékban önző játékos. Azt mondta, hogy a Duelist lenne a legjobb a rangsor meccseken, mivel az ultimate és a védekező sebezhetetlen képességei „nagyon királyak”. Elmondta továbbá, hogy szerinte Iso olyan, mint Reyna, de Reyna még mindig egy kicsit jobb.

Más profi játékosok és streamelők, akik játszottak a Duelist játékban és élvezték azt, TenZ és iiTzTimmy. Timmy videójában Pokimane látható a háttérben, aki azt nyilatkozta, hogy nem érti, miért van egy Duelistnek pajzsa és sebezhetetlen képessége. Számára ez olyan, mintha egy agresszív comp…

Forrás