Oldal kiválasztása

[ad_1]

Elk a BLG kitörő sztárja volt, a világ egyik legjobb ADC-jévé nőtte ki magát, és 2022-ben jelentősen javult a második helyen. Dexerto megkérdezte őt a csúcs felé vezető viharos útjáról, és arról, hogy abbahagyta-e valaha a hitet önmagában. .

Egy jó League of Legends csapat felépítése nagy feladat. A játékosoknak nemcsak egyénileg kell erősnek lenniük, hanem jól össze kell illeszkedniük, és egymáshoz jól illeszkedő játékstílusokkal kell rendelkezniük. Nem ritka, hogy egy igazán jó játékos leragadjon egy alsóbb szintű csapatnál.

Mivel egy olyan játékos, mint Zhao ‘Elk’ Jia-Hao, többször elszalasztotta a 2021-es Worlds 2021-es bajnoki címet a Team WE-n, és ezt követően azt látta, hogy 2022-ben az Ultra Prime-on volt a teljesítménye, könnyen belátható, miért írták le őt olyan sokan.

Azonban képes volt megőrizni hihetetlenül magas szintű egyéni képességeit, és bebizonyította, hogy méltó a nemzetközi porondra játszani az MSI 2023-on. Dexerto leült egy interjúra a feltörekvő szupersztárral, aki nemcsak a gyártás legmagasabb csúcsáról beszélt. egészen az MSI-ig, de karrierje legalacsonyabb mélypontjai közé tartozik, és hogyan tért vissza onnan.

Elk a Bilibili Gaming hordozója

Annak ellenére, hogy a 2023-as LPL tavaszi rájátszásban messze ő játszotta a legtöbb meccset, Elk hihetetlenül konzisztens statisztikát tudott elérni 26 meccse során. 5,25 KDA-val büszkélkedhetett, több mint 10 CS percenként, több aranyat percenként, mint bármely más ADC, kivéve a JD Gaming Park „Ruler” Jae-hyukot, és pokoli hírnévvel büszkélkedhet, hogy csapatát a célvonalon túlra vitte. Azok számára, akik lépést tartanak az LPL-vel, nem volt meglepő, hogy Elk ilyen erősen jelen van a botsávban az MSI 2023 nyitómérkőzései során.

A játékos azonban nem sokáig van a csúcson. Ő egy középszintű ADC volt, akit hosszú ideig háttérbe szorítottak az LPL többi, erősebb játékosai. A Dexertónak adott interjújában a BLG élvonalbeli játékosa, Chen ‘Bin’ Zebin arról beszélt, mennyire hitt Elkben, és mennyire boldog, hogy az ADC sikeresen szerepel vele a nemzetközi porondon.

„Mindketten ismertük egymást fiatalabb játékosok korában és egy akadémiai csapatban. De Bin egy másik csapathoz ment, és akkoriban nem játszhattunk együtt. Most nagyon jó érzés Binnel játszani. Újonc évében második helyezést ért el a Worlds-en! Olyan jó érzés most ugyanabban a csapatban lenni, mint ő.”

Colin Young-Wolff/Riot GamesElk és Bin olyan előadásokat tartott az MSI 2023-on, amelyeken érdemes mosolyogni

Mi több, Elk most a reflektorfénybe kerül ebben a csapatban. Annak ellenére, hogy Bin keményhordó hírneve, a BLG identitása megváltozott, hogy bárki hordozhassa. Bin túlnőtt azon, hogy minden meccsen játszania kell, és ez az olyan csapattársak bátorságának köszönhető, mint Elk, akik képesek hozni a győzelmet, még akkor is, ha Bin egy tankos élvonalban van.

„Valójában azt gondolom, hogy a csapat minden tagja képes elviselni a csapatot. Rengeteg egyedi és különböző játékstílusunk van. Én a csapat hordozója vagyok, de Xun is tudja vinni a csapatot dzsungelhordókkal, Bin pedig bizonyos top lane játékstílusokkal tudja vinni a játékot.”

Úgy tűnik, hogy a BLG játékosai bíznak egymásban, egészen addig a pontig, hogy Elk „nagyon várja” a Park ‘Ruler’ Jae-hyuk elleni visszavágót, nem pedig félne tőle. „Mielőtt csatlakozott volna az LPL-hez, akkoriban sok játékmenetét és videóit néztem meg. Nagyon-nagyon várom már, hogy játsszak ellene.”

Az eddigi teljesítménye és a mechanikájába vetett bizalom alapján azt hinné az ember, hogy az Elk az egyik legmenőbb ADC áru Kínában. És bár ez most igaz, ez egészen a közelmúltig nem volt így.

A World Elite névnek megfelelve

A Team WE (World Elite) egy e-sportklub hihetetlenül gazdag és történetekkel teli történelemmel. Ők az első kínai székhelyű e-sportklubok, akik olyan játékokban szereztek hírnevet, mint a Warcraft 3 és az eredeti Dota, az esport gyerekcipőjében. Kínában továbbra is hatalmas követőik vannak, de ez a követés nem jelent meg a nemzetközi porondon, mivel más csapatok kerültek a figyelem középpontjába.

Amikor Elk 2021-ben a Team WE-ben volt, vállalnia kellett a szervezet nyomását, amely 2017 óta nem járt a Worlds-re. A nyári rájátszásban az alsó sávban indultak, és egy Hamupipőke egészen a csúcsig futott, még irányítva is. hogy legyőzze a 2021-es világgyőztes EDward Gaming névsorát egy ötmeccses szettben. Végül úgy tűnt, hogy a Team WE ismét felkerült a térképre.

LPLElk a nagy szünetet a Team WE-vel Jiumeng néven érte el

De a katasztrófa akkor következett be, amikor egymás után 0-3-as vereséget szenvedtek el, ami a harmadik helyet és a világbajnoki kvalifikáció elmaradását eredményezte. Ezután elrontották a második esélyüket, hogy bejuthassanak a világbajnokságra a következő regionális döntők során, az RNG-vel és az LNG-vel szemben is vereséget szenvedtek, csak egy meccset tudtak kivenni az LNG-ből, és az utolsó négy meccsen 1-12-re sikerült elérniük a rekordot. Ez az egyik legnagyobb és legemlékezetesebb eset, amikor egy csapat teljesen összeomlott az LPL történetében.

Elk mesélt nekünk arról, hogy a Team WE-vel való futam történelmi jelentőségű volt minden rossz ok miatt, és becenevet adott a névsor tagjainak a kínai szurkolók körében.

„Amikor elkezdtem játszani a professzionális Ligában, azt mondtam magamnak, hogy a játék egyik legjobb játékosa akarok lenni, és jobb eredményeket szeretnék elérni. 2021-ben azonban az emberek „jegyeladóknak” hívtak minket, mert a Team WE sok esélyt elszalasztott, hogy kijusson a világba.” Elk elmagyarázta.

Egyetlen sorozatgyőzelem az EDG, RNG, LNG vagy FPX egyike ellen abban az évben biztosította volna a Team WE-nek a Worlds-utazást. A WE csapat így vagy úgy biztosította, hogy a csapatok, akikkel szemben álltak, kijuthassanak a Worlds 2022-re. Így születtek meg a „jegyeladó” mémek. Ennek eredményeként a csapat összeomlott, Elk, Lou ‘Missing’ Yun-Feng és Chen ‘Breathe’ Chen külön utat jártak be.

Innentől csak rosszabb lett Elk dolga. Az Ultra Prime-szal végzett futása látta őt…

[ad_2]

Forrás