Oldal kiválasztásaLuís Mira

❘ Közzétéve: 2023-02-15T10:59:02

❘ Frissítve: 2023-02-15T10:59:10

A BLAST.tv Paris Major első NA nyílt selejtezője február 14-én zűrzavarba került, miután egy játékost csaláson kaptak az élő közvetítésben.

Mivel a selejtező 16. fordulója hamarosan elkezdődött, a Fun MIx csapat „mancsát” a Gamers Club, a verseny helyszíne, a Strife Esports elleni mérkőzés kezdete előtt kitiltotta.

Zavarok támadtak, mielőtt kiderült volna, hogy a játékost csalásért tiltották el. A pillanatot élőben közvetítette a Dust2.us Twitch csatornája, amely éppen közvetíteni készült a meccset.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A Gamers Club az eset után kizárta a Fun MIx-et, és megdöntötte a csapat 32. fordulójában aratott győzelmét goomba stomp ellen, amely 16-2-re kikapott Strife-tól.

Az incidens tovább növeli a már korábban is kőkemény selejtezőt egy olyan platformon, amelyet a legtöbb észak-amerikai játékos nem ismer. A Gamers Club, amelyet „a legnagyobb e-sport platformnak neveznek Brazíliában”, a BLAST-tal együttműködve rendezi a közelgő Major selejtezőit Dél-Amerikában és Észak-Amerikában.

A nemzetközi versenyek túlnyomó többségére a nyílt selejtezőket a FACEIT bonyolítja le, amely a közelmúltban egyesült a BLAST legnagyobb versenytársával, az ESL-lel, miután 2022 januárjában a két vállalatot a szaúd-arábiai kormány által támogatott Savvy Gaming Group megvásárolta, összesen 1,5 milliárd dollárért.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Az első észak-amerikai selejtezőt kevés jelentkezés jellemezte, mindössze 36 csapat jelentkezett a tornára. Nyolc csapat jut tovább a nyílt selejtezőből a zárt szakaszba, ahol olyan csapatokhoz csatlakoznak, mint a Complexity, a MIBR és az Evil Geniuses.Forrás