Oldal kiválasztása

[ad_1]

Calum Patterson

❘ Közzétéve: 2023-02-17T11:36:45

❘ Frissítve: 2023-02-17T11:42:25

A FaZe Clan, a világ egyik legnépszerűbb e-sport szervezete, részvényeinek árfolyama új történelmi mélypontra süllyedt a cégnél történt elbocsátások hírére.

Február 17-én a Business Insider arról számolt be, hogy a FaZe alkalmazottainak körülbelül 20%-át bocsátja el, Lee Trink vezérigazgató belső feljegyzésében „az általános gazdaság bizonytalanságára” hivatkozva.

A döntés annak ellenére született, hogy a vállalat „hihetetlen növekedést” produkált, Trink szerint, aki hangsúlyozta, hogy a „pénzügyi fegyelemre” nagyobb hangsúly kerül a szervezet előrehaladása során.

A hír elérte a NASDAQ tőzsdén jegyzett FaZe Holdings részvényeinek árfolyamát. A részvények árfolyama már 2022 közepe óta zuhant.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A FaZ részvényei minden idők mélypontjára kerültek

Február 16-án, csütörtökön a kereskedés zárásakor a FaZe Holdings részvényenként 0,68 dolláron állt. Ez messze van a részvények minden idők 20 dollár feletti csúcsától – mindössze hat hónappal ezelőtt.

A FaZe részvényei január végén 1 dollár alatt forogtak, bár február elején enyhén fellendültek – elhárítva az esetleges tőzsdei kivezetési kockázatokat az 1 dollár fölé ugrással.

A legfrissebb, elbocsátással járó slágerek azonban ismét zuhanást mutattak, és a kereskedés zárásakor először esett 0,70 dollár alá.

A visszaesés 95%-os csökkenést jelent az elmúlt hat hónapban.

Google

Bár a kilátások továbbra is bizonytalanságba merülnek, a FaZe abban reménykedik, hogy az elbocsátások és a tervezett „pénzügyi fegyelem” végül a jövedelmezőség felé tereli őket.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Még mindig több milliós rajongótáborral rendelkeznek, akik közül sokan hűségesnek tartanák magukat a FaZe márkához. De a FaZe-nek, mint a legtöbb esport szervezetnek, az a probléma, hogy bevételt szerez ezekből a rajongókból.

A FaZe YouTube-csatornáiról a Forbes szerint mindössze 0,36 dollár az egy előfizetőre jutó átlagos bevétel, és ennek nagy részét az alkotók tartják meg, nem pedig a szervezet.

Természetesen a FaZe nincs egyedül a játékok és az e-sportok elbocsátásával. Az OpTic Gaming, a 100 Thieves és a TSM egyaránt csökkentette a személyzetét, számos játékfejlesztő és kiadó mellett.

[ad_2]

Forrás