Oldal kiválasztása

[ad_1]

Declan Mclaughlin

❘ Közzétéve: 2023-05-12T20:29:14

❘ Frissítve: 2023-05-12T20:29:22

Az LCS változásokat jelentett be az észak-amerikai Challengers League-ben, miután olyan szervezetekről érkeztek hírek, amelyek szeretnének lemondani a fejlesztői versenyről.

A Challengers League számos iteráción ment keresztül, mióta az LCS feeder-ligájaként megalakult. A liga franchise átadása előtt a csapatok versenyezhettek a Challengersben, abban a reményben, hogy egy továbbjutó tornán keresztül harcolhatnak az LCS-be való kvalifikációért.

A franchise után a verseny fejlesztő ligává változott az LCS-csapatok számára, hogy feltörekvő tehetségeket nevezzenek le, és tisztességes fizetés mellett magas szintű játéknak tegyék ki őket.

Később a Riot Games lehetővé tette, hogy a franchise-be nem tartozó amatőr csapatok és egyetemi csapatok keveredjenek az LCS Challengers csapataival harmadik felek versenyein, hogy valódi amatőr liga élményt teremtsenek.

Az LCS-csapatoknak többé nem kell a Challengers League csapatait kiállítaniuk

Az LCS szervezetei állítólag megszavazták azt a szabályt, amely szerint a csapatoknak be kell állítaniuk az NA Challengers League névsorát, egy május 6-i jelentés szerint. Napokkal később az LCS megerősítette, hogy a csapatok kérték a szabály eltörlését, és a nyári felosztástól kezdve megszűnik.

A változtatás azért történt, hogy „nagyobb működési és pénzügyi rugalmasságot biztosítson” a csapatok számára az észak-amerikai League of Legends versenyben.

A közleményben a liga azt mondta, hogy továbbra is elkötelezett az észak-amerikai tehetségfejlesztési csatorna mellett, és a jövőben is működtetni fogja a Challengers League-t.

Mivel az LCS szervezetei elhagyják a másodosztályú ligát, a Riot Games előléptetési és kiesési rendszereket épít be a versenybe. Korábban a csapatok más versenyeken küzdöttek a NACL-be jutásért az LCS Challengers csapataival, akik a bajnokságban várták érkezésüket, most pedig minden csapat egyenlő feltételek mellett áll majd.

A bejelentésből az is kiderült, hogy „földrajzilag elérhetőbbé” teszik a ligát a játék chicagói szervereinek használatával, szemben a Los Angeles-i profi csapatok által Kaliforniában állomásozó szerverekkel. A Riot pénzügyileg is segíti a bajnokságban szereplő csapatokat a Twitch-előfizetési lehetőségekkel és a közvetítések integrációjával.

A liga jövőjével kapcsolatos bejelentésben vitathatatlanul a legnagyobb felfedezés az „amerikai kontinensért folytatott régiók közötti verseny” ugratás. Az EMEA regionális ligákkal ellentétben az észak- és dél-amerikai másodosztályú rendszer nem működik együtt, és nem játszik együtt versenyeken.

Bár a nyilatkozat nem kötelezte el magát egy EU Masters-szerű torna mellett, azt igen, hogy a Riot „izgatottan várja, hogy megvizsgálja, hogyan nézhet ki a régiók közötti verseny az amerikai régióban”.

Az LCS Players Association reagál a Challengers League változásaira

Az LCS Players Association közleményt adott ki a Riot híre után, amelyben a játékos nemtetszését fejezte ki a lépéssel kapcsolatban.

„Három héttel ezelőtt a Riot azt állította, hogy a sport jövőjét építi világszerte. Ma a Riot felhagyott ezzel a jövővel Észak-Amerikában. Míg a mai nyilatkozatot a NACL iránti elkötelezettségként fogalmazták meg, a valóság az, hogy akár 70 játékos, edző és menedzser egyik napról a másikra elveszíti állását” – áll a szervezet közleményében.

A szövetség azt is elmondta, hogy a Riot azt mondta a játékosoknak, hogy a Challengers League-ben még egy héttel ezelőtt sem változtatnak, és felszólította a közösség tagjait, hogy követeljék a Riotot, hogy vonja vissza döntését.

A nyilatkozatban az is szerepel, hogy a lépést a szervezetek pénzügyi rugalmasabbá tételeként megfogalmazni nem okos, mivel egy NACL-csapat átlagos éves fizetési költsége „kevesebb, mint 17%-a” egy átlagos LCS-szervezet League of Legends-alapú bérköltségének. .

A közlemény felsorolta a szövetség 2024-es Riot-ra vonatkozó javaslatait is, amelyek magukban foglalták a NACL-csapatok fizetésének megváltoztatását, a társult szervezetek számára a NACL névsorok működtetésének lehetővé tételét, az LCS-csapatok bevételmegosztási lehetőségeinek bevezetését, valamint a NACL-be befektető külső szervezetek bevételmegosztását. .

[ad_2]

Forrás