Oldal kiválasztása

[ad_1]

Faragó Fisher

❘ Közzétéve: 2023-04-21T18:49:44

❘ Frissítve: 2023-04-21T18:49:51

Az MAD Lions’ Hylissang szünetet kért a G2 elleni döntő rájátszás alatt, mert Akshan vizuális hibája miatt kronobreak lett, és vitát váltott ki a közösségen belül arról, hogy meg kell-e engedni a szüneteket a csapatharcok alatt.

A MAD vs G2 az egyik legnagyobb LEC rivalizálás lett a MAD erős 2020-as éve óta, és letaszította a G2-t a régióban megszokott első helyéről. Azonban a két csapat között az 5 legjobbja dönti el, hogy melyikük fejezi be a LEC 2023 tavaszi felosztását a negyedik helyen, ami messze elmarad attól, amire mindkét csapat bizonyította, hogy képes.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Ilyen magas tét mellett a legkisebb előny is eldöntheti a mérkőzés kimenetelét. A MAD Lions által a csapatharc kellős közepén elhangzott vitatott szünet pedig vitát váltott ki arról, hogy szabad-e szüneteket beiktatni egy játékot eldöntő küzdelem közepén.

MAD felszólítás szüneteltetésre a G2 elleni LEC meccsen vizuális hiba miatt

A szünet időtartama meghaladta a 35 percet, és a szünet nagy része csak a néző szemszögéből mutatott felvételeket arról, hogy milyen Akshan végső soron ölték meg Zdravets ‘Hylissang’ Galabovot. A Twitter játékosai és rajongói szkeptikusan fogadták a szünetet.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Azonban a Hylissang nézőpontjának hozzáadásával a BrokenBlade Akshan ultjának megjelenését illetően könnyen belátható, hogy a MAD végül miért gondolta úgy, hogy a játék szüneteltetése a legjobb megoldás.

Mivel az ösvény Akshan végletes remegését jelezte, a MAD-nak nehéz volt kitalálnia, hogyan zárja el a legjobban az útját. Ennek eredményeként Hylissangot megölték. A döntés arról, hogy érdemes-e ezt a hibát kitörni, egy ideig tartott, de végül megadta a lehetőséget a MAD-nak, hogy visszaállítsa a játékot a drake elleni küzdelem előtti állapotába. Éltek a lehetőséggel.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A MAD magához vette Drake-et a játék szüneteltetése után, ami sokkal kevésbé valószínű, ha Hylissang meghalt. A közösségen belül heves vita folyik arról, hogy képesek-e szünetet tartani a küzdelem közepén, és megszabni a játék kimenetelét.

Ha törvényes játéktörés/döntő hiba van, hagyd lejátszani a szekvenciát, majd állj le, és vitasd a visszaállítást. Felháborítóan kibaszott hülyeség ezt csinálni bárhol a cselekvés közelében, nem hiszem el, hogy ez még mindig megtörténhet.

— erdő (BDS szuperfan) (@erdő nélkül) 2023. április 21

A MAD akkor a játék megnyerésének küszöbén állt, és éppen a G2 Nexusát készült levenni az előző szünet után. De éppen amikor a MAD győzni készült, a G2 saját szünetet hirdetett.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A második szünetet a G2 játékosa, Sergen ‘BrokenBlade’ Çelik nevezte ki, mert szerinte Akshan passzívja nem működik megfelelően. Annak ellenére, hogy szerzett egy levételt (ölni vagy asszisztálni), aminek Akshan passzívját kell előállítania, amely újraéleszti az ellenség által megölt csapattársakat, csapattársát nem sikerült újraéleszteni. Ez játékot döntő probléma lehetett volna, ha a passzív nem működött megfelelően.

A BrokenBlade szünetet tartott közvetlenül a játék vége előtt

Azonban úgy ítélték meg, hogy minden a rendeltetésszerűen működött, és a G2-től megtagadták a kronotörést, mint ahogy a MAD-t is megadták. Ennek eredményeként a MAD szinte azonnal nyert a szünet feloldása után.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Caedrel a közvetítés egy kis szünetében egy tweetben adta meg a helyzetelemzését, mondván, hogy az első szünet vége igazságtalan a G2-vel szemben.

A szabály az, hogy a kronotörésnek halott labda, nem harci állapotba kell kerülnie, így egyáltalán nincs árnyék, de összességében igazságtalannak tűnik

– Marc (@Caedrel) 2023. április 21

Az elemző és a streamer IWillDominate is mérlegelt a kérdésben, és elmondta a véleményét arról, hogy mi kell és mi nem indokolja a játék visszaállítását a hiba fellépése előtti állapotba.

Az egyetlen kérdés, amit fel kell tenni, a következő: Melyik a tisztességesebb, Akshan kap további 300 g-ot, vagy a MAD teljesen visszaállítja azt a harcot, amelyet az imént kirívóan elbaszott (ami a G2 soul pontot kapott). Ha a válasz Akshan kapok 300 aranyat, majd chrono.

— Christian Rivera (@IWDominate) 2023. április 21

Majdnem egy órás szünetek és több mint 30 perces meccs után a szett 2. játszma végre véget ért. Tekintettel arra, hogy ezek a szünetek mennyire ellentmondásosak voltak, erről a készletről biztosan még sokáig fogunk beszélni.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Az a tény, hogy egy játékban két különböző hibaszünetet hívtak meg, azt mutatja, hogy a League of Legends mennyire hibás lehet jelenlegi állapotában, amit az elmúlt hetekben számos játéktörő hiba felfedezése mutatott meg.

[ad_2]

Forrás