Oldal kiválasztása

rewrite this content and keep HTML tags

A 140 nemzeti szövetséget tömörítő Nemzetközi Esportszövetség augusztus 28-án tartotta éves közgyűlését (AGM) a romániai Iasiban, a 15. Esports Világbajnokság döntője alatt.

A 110 nemzeti szövetség aktívan részt vett az AGM-en, és megvitatta a napirendet, amely 44 indítványból állt, amelyekről szavaztak. Az Orosz Esports Szövetség által benyújtott egyik javaslat az volt, hogy az orosz sportolók a nemzeti zászlójuk és himnuszuk alatt versenyezzenek 2024-ben.

Az idei világbajnokságon nem volt orosz csapat, és a közgyűlésen sem volt jelen orosz küldött. A véleménynyilvánítás után mind a 70 jelenlévő tag demokratikus szavazást tartott, amelynek eredménye: 32 ellene, 32 mellette és 25 tartózkodás.

Az Ukrán Esports Szövetség képviselői nem fogadták el a szavazást, és nem voltak hajlandóak találkozni az IESF vezetőségével, hogy megvitassák azokat a lehetőségeket, amelyekkel segíthetnének nekik ebben a nehéz helyzetben. A döntés a jövő évi, 2024 végére tervezett Esports Világbajnokságra lép életbe.

Az IESF csapata és a Sportolói Bizottság minden ukrán játékost támogatott és segített, hiszen a sportolók állnak az IESF működésének középpontjában. Az ukrán csapatok jól szerepeltek a versenyen. A CS:GO-ban bejutottak az elődöntőbe.

A sportolók érdekeit szem előtt tartva az IESF Sportolói Bizottsága mindent megtett, hogy megoldja az ukrán játékosok és az Ukrán Esports Szövetség szerencsétlen helyzetét, akik tájékoztatták az IESF-et, hogy visszaléptetik csapataikat az idei versenyről.

Az IESF határozottan elítél minden háborút, gyűlöletet, politikai beavatkozást és diszkriminációt. A sport egyedülálló platformot kínál számunkra a béketeremtéshez és a jövőbeli konfliktusmegelőzéshez. Elvárjuk a World Esports Family minden tagjától, hogy használja ezt a platformot a pozitív változásra, és testesítse meg az IESF tisztelet, egység és barátság értékeit.

Az IESF továbbra is a békére és az egységre fog törekedni, miközben szilárdan kiáll a szervezeten belüli minden demokratikus folyamat mellett, és ami a legfontosabb, támogatja és védi a sportolókat.

Forrás